perjantai 23. maaliskuuta 2012

papukakku

Eilen sain noutaa uuden mekkoni postista.  Kamala kiukkuepätoivopäivä aiheutti sen, etten meinannut uskaltaa kokeilla mekkoa epävarman lopputuloksen valossa. Vaihtoehdothan olivat, että mekko joko a) sopii ja mieliala paranee huomattavasti tai b) ei sovi ja rikon jotain tai kuukahdan ärsytyksen ylivoiman alla.

Otin sitten härkää sarvista ja avasin paketin. Osaavat ne espanjalaiset näemmä tehdä ihmiskokojakin, sillä kah, mekko oli kuin juuri minulle räätälillä teetetty. Koska olen myös keskivertomallia kompaktimpi tapaus pituussuunnassa, mekko ei ollut edes pelkäämäni vesirajavaate. Päivän tuskastelun jälkeen tuloksena oli siis uusi, sopiva ja tyylikäs lisä vaatekaappiin ja hyvä mieli.

Hyvää mieltä ja kaivattua koti-iltaa juhlistamaan päätin leipaista papukakun. Kummallisuudestaan huolimatta - tai varmaan juuri siksi - jostain satunnaiselta ja jo hukkaamaltani sivulta silmiin tarttunut resepti on kummitellut päässäni jo pitemmän aikaa ja sormet syyhynneet testaamaan. Helppo kakkunen oli ainakin valmistaa, vaikka maku ei vielä näin ensi yrittämällä ainakaan ihan loksahtanut kohdalleen.

Simppeli suklaa-papukakku
Purkki papuja (käytin valkoisia, mutta mustapavut olisivat parhaita, luulen)
2 munaa
100 g tummaa suklaata
0,5-1 tl leivinjauhetta
Öljyä

Koska en karppaa, laitoin myös 1,5 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Pavut soseutetaan tasaiseksi mössöksi. Lisätään kananmunat hiljalleen vatkaten. Lisää leivinjauhe ja mahdolliset mausteet ja lopuksi vähän jäähtynyt sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja laita voideltuun vuokaan (leipävuoka oli tälle annokselle hyvä), paista 175 asteessa noin puoli tuntia.

Kuten sanottu, helppo homma tuo valmistus. Lopputulos oli melkoisen aika tuhti. Suklaakakkumainen ja mukava suutuntuma, mutta kaksi pientä viipaletta takasi jo tosi raskaan olon. Ei tietysti ihme, jos taikina on käytännössä pelkkää papua ja munaa! Tumma suklaa ei myöskään ole kovin makeaa, joten mielestäni tämä kaipaisi enemmän piristystä kuin tuo vaniljasokeri. Omena, vadelmat, pähkinärouhe, vanilja- tai minttu-uute voisivat toimia ja varmasti tämän voisi halutessaan tehdä myös vaaleammasta suklaasta, jolloin kakku olisi heti paljon makeampi.

Mutta tämä resepti olkoon nyt vinkiksi kaikille, jotka menevät paniikkiin karppaavan kaverin tullessa kahville. Tai niille, joille iskee herkkuhimo silloin, kun kaapissa on pelkkää terveysruokaa. Ja suklaata. Aina on suklaata.

1 kommentti: