Tämä on uusi vähemmän kiireisten aamujen lemppariaamiaiseni.
Voilà! |
Kiitos toastin saapumisesta elämääni kuuluu Kodin kuvalehden äitienpäiväaamiaisideoille. Koska kaikki potentiaaliset avokadon ystävät omassakaan tuttavapiirissäni eivät todennäköisesti Kodin kuvalehteä lue, on syytä laittaa resepti jakoon. Yhden hengen annokseen tarvitset:
2 palaa hyvää paahtoleipää
2 tl pestoa (lehden mukaan myös hummus käy, en ole testannut)
0,25 - 0,5 avokadoa
n. 1 tl siemeniä (seesamin, auringonkukan tai pinjan)
2 tl margariinia/voita
Molemmat leivät voidellaan pestolla. Pieneksi pilkottu avokado ladotaan toiselle puolikkaalle ja siemenet ripotellaan päälle. Leipäpalat laitetaan yhteen ja ulkopuolet voidellaan margariinilla. Paistetaan keskilämmöllä pannulla rapeaksi. Syödään välittömästi. Kaveriksi sopii esimerkiksi kirpsakka hedelmä, smoothie, hyvä mehu tai kaikki edellä mainitut.
Leipä on sinällään melko energiapitoinen, mutta sisältää ruoka-asioita silmällä pitäville mielekkäitä juttuja, kuten hyviä rasvoja ja kuitua. Tuli myös testattua, että huonoina/laiskoina ruokapäivinä se pitää mahan täynnä yllättävän pitkään. Lisäksi se maistuu ihanalta ja mikä parasta, pannulla paahdettu leipä tuntuu aina pari astetta enemmän luksukselta kuin paahtimessa tehty kuiva lirpake. Suosittelen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti